Hopp til hovedinnhold

Nyttige artikler om bil, båt og caravan

Her finner du en oversikt over alle våre artikler som omhandler bil, båt og caravan.

Ofte stilte spørsmål om billån

Det er flere måter å finansiere en bil på, og prosessen kan for mange virke uoversiktlig. Vi svarer på ofte stilte spørsmål knyttet til billån.

Les mer!

Smartest med billån

Skal du kjøpe bil? Det er mange måter å finansiere kjøpet på, men de fleste velger et tradisjonelt billån eller billån «bakt» inn i boliglånet. Lurer du på hvilken form for finansiering du bør velge? Vi gir deg oversikten du trenger.

Les mer!

5 tips til deg som skal kjøpe bruktbil

Bruktbiler som selges av privatpersoner er som regel «solgt som de er». Derfor er det viktig å sjekke bilens tilstand grundig. For å sikre en god handel holder det imidlertid ikke å sparke i dekkene og banke i panseret! Vi gir deg tipsene du trenger for en trygg prosess.

Les mer!

Slik blir båtturen trygg

Med noen enkle grep kan du minimere faren for å få båtsesongen ødelagt av nødssituasjoner og havari. Her er alt du bør passe på før legger ut på sjøen i sommer.

Les mer!

Båtlån til brukt båt? Dette må du vite

Drømmer du om å tilbringe sommeren på sjøen? Er du usikker på hva du må passe på når du søker båtlån til brukt båt? Vi i Brage finans er her for å hjelpe deg på veien.

Les mer!

5 tips til deg som drømmer om båt

Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter? Vi har spurt daglig leder i Farvan AS, Rune Westad om noen enkle tips.

Les mer!

Fordelene med å kjøpe brukt elbil

Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler. Nå er utvalget stort og vi ser flere fordeler med å kjøpe brukt elbil.

Les mer!

Å kjøre denne helt spesielle bilen ga et herlig adrenalin, og da var det gjort!

Helt siden Stine Olsen kjørte forbi en Lotus Seven Sport var hun sikker på at den måtte bli hennes. Ved hjelp av Brage Finans fikk hun realisert drømmen, og ser nå frem til en lang sommer på vestlandsveiene.

Les mer!

Kaster du bort strøm når du lader elbilen din?

De fleste av oss kjenner til at det å lade bilen med stikkontakt er mer brannfarlig enn å lade med ladeboks. Men visste du at opptil 30 prosent av strømmen kan gå tapt fra støpselet til bilen din når du lader uten elbillader?

Les mer!

Det har aldri vært enklere å ta elbilen med på ferie

Bilferie med elbil er en stadig mer aktuell måte å reise på. Nå som det er kommet på plass ladestasjoner mange steder langs veiene, er det enklere enn noensinne å gjennomføre sommerens bilferie med elbil.

Les mer!

Hvordan gjøre ferien best med bil?

Hvert år er det mange som opplever ulykker og uhell langs veiene i ferien. Er du en av mange som planlegger bilferie til sommeren? Sammen med Frende Forsikring får du våre beste tips inn i ferien.

Les mer!

Kjøpe brukt bobil? Dette må du vite

Vi i Brage Finans gir deg våre beste tips til hva du bør tenke på når du kjøper brukt bobil.

Les mer!

6 Tips til bilferie i Norge!

Det er fantastisk å feriere i Norge, med sin varierte og fantastiske natur. Planlegger du bilferie i Norge i sommer? Vi har samlet seks tips til deg!

Les mer!

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring gir deg og din familie trygghet når noe uforutsett skulle skje.

Les mer!

Et feriehus på hjul

Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

Les mer!

Et reisende hjemmekontor

Han hadde tenkt på det lenge, men da koronaviruset kom til Norge så Ole Johnny Steinsvik på det som en gyllen mulighet til å endelig teste ut bobillivet. Det siste halvannet året har han i perioder kombinert jobb og fritid, reist rundt i Norge og jobbet fra bobilen.

Les mer!

Endringer i kredittgivning for lån til bil, båt, og andre kjøretøy​

For å bidra til en mer bærekraftig utvikling i husholdningenes gjeld, har Finansdepartementet satt rammer for bankenes utlånspraksis. Fra 1. juli 2023 utvides reguleringen til å også gjelde lån til bil, båt og andre kjøretøy.

Les mer!

Fikk mindre utgifter med ny bil

En måned før termin stod Bettina Freuchen (35) og samboeren klar til å ta imot sitt første barn. Da innså de at barnevognen ikke fikk plass i bagasjerommet.

Les mer!

Elbilen trenger ikke være en bil nummer to

Mange familier har to biler som de bytter mellom, og bruker gjerne en elbil som bil nummer to. Dette er ofte fordi flere tenker at en elbil ikke egner seg for langkjøring, men slik er det ikke.

Les mer!

Nå er det tid for å finne frem refleksen!

Har du tenkt på at refleksen er den billigste form for livsforsikring?

Les mer!

Slik gjør du bilen klar for kaldere tider!

Høsten er her! Mørket kommer sigende på morgenene, og det gjør også de småglatte veiene. Det er tid for å klargjøre bilen for mørket og kulden i tiden som kommer.

Les mer!

Hvordan få mest ut av elbilen din om vinteren?

Det er ingen hemmelighet at rekkevidden reduseres for elbiler i kaldt vintervær. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av elbilen din, slik at du når frem dit du skal, også om vinteren!

Les mer!

Det du trenger å vite om privatleasing

De senere årene har det blitt stadig mer vanlig å leie, eller «lease» bil ­– også blant privatpersoner. Lurer du på om du skal lease?

Les mer!

Tips for vinterlagring av båt

Vinter og kuldegrader nærmer seg. For å forhindre skader på båten bør du ta en grundig sjekk og sette av god tid til vedlikehold. Morten Aleksander Flesje i Arendal Bådsenter forteller hvordan du gjør båten vinterklar!

Les mer!

Dette kan du forvente av elbilene i 2023 og fremover

Det er alltid spennende med ny teknologi, og når det kommer til elbiler har det skjedd mye de siste årene. I 2023 vil flere nye modeller komme på markedet, og vi har snakket med salgssjef i Sandven AS, Christer Midthun, om hva du kan se frem til.

Les mer!