Hopp til hovedinnhold

Nyttige artikler om bil, båt og caravan

Her finner du en oversikt over alle våre artikler som omhandler bil, båt og caravan.

5 tips til deg som skal kjøpe bruktbil

Bruktbiler som selges av privatpersoner er som regel «solgt som de er». Derfor er det viktig å sjekke bilens tilstand grundig. For å sikre en god handel holder det imidlertid ikke å sparke i dekkene og banke i panseret! Vi gir deg tipsene du trenger for en trygg prosess.

Les mer!

Ofte stilte spørsmål om billån

Det er flere måter å finansiere en bil på, og prosessen kan for mange virke uoversiktlig. Vi svarer på ofte stilte spørsmål knyttet til billån.

Les mer!

5 tips til deg som drømmer om båt

Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter? Vi har spurt daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad om noen enkle tips.

Les mer!

Båtlån til brukt båt? Dette må du vite

Drømmer du om å tilbringe sommeren på sjøen? Er du usikker på hva du må passe på når du søker båtlån til brukt båt? Vi i Brage finans er her for å hjelpe deg på veien.

Les mer!

Kjøpe brukt bobil? Dette må du vite

Vi i Brage Finans gir deg våre beste tips til hva du bør tenke på når du kjøper brukt bobil.

Les mer!

Et feriehus på hjul

Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

Les mer!

Med Brage Finans i ryggen, gikk bildrømmen i oppfyllelse

Helt siden Stine Olsen kjørte forbi en Lotus Seven Sport var hun sikker på at den måtte bli hennes. Ved hjelp av Brage Finans fikk hun realisert drømmen, og ser nå frem til en lang sommer på vestlandsveiene.

Les mer!

Fordelene med å kjøpe brukt elbil

Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler. Nå har utvalget tatt seg opp og vi ser på flere fordeler med å kjøpe brukt elbil.

Les mer!

Fikk mindre utgifter med ny bil

En måned før termin stod Bettina Freuchen (35) og samboeren klar til å ta imot sitt første barn. Da innså de at barnevognen ikke fikk plass i bagasjerommet.

Les mer!

Hvordan få mest ut av elbilen din om vinteren?

Det er ingen hemmelighet at rekkevidden reduseres for elbiler i kaldt vintervær. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av elbilen din, slik at du når frem dit du skal, også om vinteren!

Les mer!

Slik gjør du bilen klar for kaldere tider!

Høsten er her! Mørket kommer sigende på morgenene, og det gjør også de småglatte veiene. Det er tid for å klargjøre bilen for mørket og kulden i tiden som kommer.

Les mer!

Nå er det tid for å finne frem refleksen!

Har du tenkt på at refleksen er den billigste form for livsforsikring?

Les mer!

Slik gjør du bilen klar for vinteren

Det nærmer seg vinter - lave temperaturer og glatte kjørebaner. Har du enda ikke gjort bilen klar for kulden? Thomas Kronheim, verksmester på Kokstad Autosenter gir deg en sjekkliste!

Les mer!

Smartest med billån

Skal du kjøpe bil? Det er mange måter å finansiere kjøpet på, men de fleste velger et tradisjonelt billån eller billån «bakt» inn i boliglånet. Lurer du på hvilken form for finansiering du bør velge? Vi gir deg oversikten du trenger.

Les mer!

Elbilen trenger ikke være en bil nummer to

Mange familier har to biler som de bytter mellom, og bruker gjerne en elbil som bil nummer to. Dette er ofte fordi flere tenker at en elbil ikke egner seg for langkjøring, men slik er det ikke.

Les mer!

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring gir deg og din familie trygghet når noe uforutsett skulle skje.

Les mer!

Det du trenger å vite om privatleasing

De senere årene har det blitt stadig mer vanlig å leie, eller «lease» bil ­– også blant privatpersoner. Lurer du på om du skal lease?

Les mer!

Et reisende hjemmekontor

Han hadde tenkt på det lenge, men da koronaviruset kom til Norge så Ole Johnny Steinsvik på det som en gyllen mulighet til å endelig teste ut bobillivet. Det siste halvannet året har han i perioder kombinert jobb og fritid, reist rundt i Norge og jobbet fra bobilen.

Les mer!

Spennende ladbare nyheter i 2022

Det er ingen tvil om at det fortsatt er elbilene som dominerer årets bilnyheter, men vi ser også mange spennende nyheter innen ladbar hybrid. Daglig leder i Åkra Bil AS, Arnstein Thengs, forteller om det siste nye og hva vi kan forvente i 2022.

Les mer!

Et nytt fleksibelt bilabonnement

Sammen med SPZ Bil lanserer Brage Finans et nytt fleksibelt bilabonnement for både privatkunder og næringskunder.

Les mer!

6 Tips til bilferie i Norge!

Det er fantastisk å feriere i Norge, med sin varierte og fantastiske natur. Planlegger du bilferie i Norge i sommer? Vi har samlet seks tips til deg!

Les mer!