Båtlån til brukt båt

Drømmer du om å tilbringe sommeren på sjøen? Er du usikker på hva du må passe på når du søker båtlån til brukt båt? Vi i Brage finans er her for å hjelpe deg på veien.

Å kjøpe brukt båt innebærer et par ting det er lurt å vite før du søker båtlån. Vi er her for å gjøre prosessen så enkel og rask som mulig, slik at du kan få glede av båten.

1. Send inn lånesøknad

Det er krav om minimum 20% egenkapital. Vi tilbyr båtlån til både ny og brukt båt med sikkerhet i båten. Vi finansierer fritidsbåter over og under 23 fot.

 

image

Søk om et tilbud på båtlån!

Prøv vår lånekakulator og send oss en søknad om båtlån.

Få tilbud på båtlån
2. Sikkerhet i båten

Båter over 7 meter må registreres i skipsregisteret for at vi skal kunne finansiere den med pant i båten. Vi anbefaler å tidlig avklare om båten er skipsregistrert, eller kan registreres i Skipsregistrene, ettersom dette kan ta tid på grunn av dokumentasjonskrav. Når båten er over 7 meter kan vi finansiere båter fra 2005 eller nyere årsmodeller.

Du kan selv sjekke om båten er skipsregistrert på Sjøfartsdirektoratets nettsider, ved å søke opp båtens kjennesignal i «skipssøk». 

Les mer om registrering i skipsregisteret her. 

3. Registrering av ny eier

Båter under 7 meter kan registreres på deg i Småbåtregisteret eller Securmark. Husk at lånedokumentene må signeres før du registrerer båten over på deg!

For båter over 7 meter sender vi pantet vårt til tinglysning når vi har mottatt originalt skipspant per post. Før vi utbetaler lånet må ny eier være registrert på skjøtet, og pantet vårt må være godkjent av skipsregisteret.

4. Når utbetales lånet?

For båter under 7 meter kan vi utbetale lånet til selger når båten er blitt registrert med deg som eier i Småbåtregisteret eller Securmark. Båten må også være bekreftet forsikret med full kaskoforsikring.

For båter over 7 meter utbetales lånet til kontoen du har oppgitt i kjøpekontrakten. Lånet utbetales etter eierskifte er gjennomført, og skipsregisteret har godkjent nytt skipspant.

image

Har du flere spørsmål?

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål.

Ofte stilte spørsmål