Fikk rom til å vokse med finansiering fra oss i Brage Finans

Bjarte Lauareid driver flere foretak som gjør det svært godt. Med seg på laget har han viktige lokale støttespillere, som Brage Finans. Dette samarbeidet ville han aldri vært foruten.

Bjarte Lauareid får stadig henvendelser fra kunder over hele landet. Og mye tyder på at de er fornøyde. De returnerer nemlig stadig til Lauareid Service og Lauareid Transport.

Ryktene om god oppfølging og service har spredd seg både fort og langt. For det er en engasjert gjeng som står bak suksessen.

Bjarte og de andre ansatte strekker seg alltid litt lenger for kundene. Enten det gjelder kjøp og installasjon av varmepumper, rådgivning, service, transport av anleggsmaskiner eller hengere.

– De ansatte er utrolig flinke folk, som stiller opp både sent og tidlig, forteller han.

 Bjarte Lauareid

HAR MANGE FORNØYDE KUNDER: Bjarte Lauareid er daglig leder for Lauareid Service AS og Lauareid Transport AS

Gode støttespillere

En daglig leder er ikke bare avhengig av sine ansatte, men også det å ha eksterne aktører å spille på lag med.

En viktig lagspiller for Bjarte har vært Brage Finans. Han skryter av oppfølgingen han får der.

– Minigraveren som det startet med i 2013 leaset jeg i Brage Finans. Jeg er veldig glad for at bankrådgiveren min i Haugesund Sparebank anbefalte Brage Finans. Siden den gang har vi hatt et veldig godt samarbeid, påpeker Bjarte.

Veldig tillitsvekkende

Den engasjerte regiondirektøren går gjerne under navnet «Brage-mannen» lokalt, etter å ha jobbet med regionen i 13 år.

– Den personlige oppfølgingen og de korte beslutningsveiene hos Brage Finans har vært gull for oss. Det har gjort det enkelt og knirkefritt å gjøre avtaler. Vi har alltid hatt en god og personlig kontakt med Trond-Are. Han har vært både tilgjengelig, imøtekommende og tvers gjennom profesjonell. Det har vært veldig tillitsvekkende, påpeker Bjarte og legger til:

– For vår bedrift er det viktig med en relasjonsbasert oppfølging. Det får vi hos Trond-Are og Brage Finans. En får lett tak i dem, svarene kommer kjapt og det er fleksibelt. Det har betydd mye for oss.

For Trond-Are er det å jobbe med mennesker utrolig givende.

– Jeg får jobbe med flinke og jordnære folk, og kundene er både hyggelige og interessante. De ulike bransjene og regionen er dessuten spennende, forteller regiondirektøren.

FINANSIERTE BILPARKEN: Bjarte Lauareid har gått over til helelektrisk bilpark med finansiering fra Brage Finans.

Fra fossilt til elektrisk

Brage Finans har blant annet finansiert mesteparten av maskinene til Lauareid, samt utskiftingen av bilparken da bedriften gikk fra fossilt drivstoff til elektrisk.

Nylig gikk de til anskaffelse av nye Volkswagen ID. Buzz elbiler. Det er Lauareid kjempefornøyde med.

Også disse er finansiert med hjelp av Brage Finans.

– Vi ønsker å finansiere utstyr som er miljøvennlige og har fokus på bærekraftige investeringer, forteller regiondirektør Trond-Are.

Skreddersydde løsninger

For bedrifter som ønsker å vokse og utvide, så er det ofte avgjørende å få gode og tilpassede finansieringsløsninger. Det er her Trond-Are og kollegaene har sitt spesialfelt.

Brage Finans tilbyr nemlig skreddersydde finansieringsløsninger til bedrifter, både i form av leasing og lån.

– Vi er inne i et bredt spekter av bransjer. Dermed har vi både lang erfaring og mye kompetanse, forteller Trond-Are stolt.

– Vi er opptatt av at vi skal være lette å få tak i. Kundene skal også bli møtt av en person med god kunnskap om både bedriften, bransjen og regionen. Man får en personlig rådgiver med god bransjeinnsikt. Det har vi i Brage stort fokus på.

image

Fordeler med leasing

Leasing frigjør kapital, det er ingen forskuttering av merverdiavgift og det forenkler regnskapsføring. Ved leasing får man inntil 100% finansiering.

Sjekk ut leasingkalkulatoren

Etterspørselen eksploderte

Økt fokus på miljø og strømsparing har medvirket til at mange har behov for andre oppvarmingsløsninger - som varmepumper.

Bedriften er i stadig vekst og teller nå 12 ansatte.

– Har folk kjøpt en tjeneste, så tar vi jobben på alvor. Det gjør jo at vi får fornøyde kunder. Folk er gjerne opptatt av farge og design, lyd, energimerking, effekt og kvalitet. Vi får mye skryt for både service og produkt fra de som kjøper, forteller han.

Et flott samarbeid

Haugesund Sparebank og Brage Finans har samme fokus, nemlig nær og personlig oppfølging av kundene

– Både vi og banken støtter opp under løsninger som passer kundens behov, og er tilstede når det trengs. Vi har et tett og godt samarbeid. Det kommer kundene til gode. Banken kjenner gjerne kundene fra før, samt deres behov og økonomiske situasjon, påpeker han.

Det skaper kortere og mer effektive beslutningsveier.

– Det gjør prosessen mye enklere når de henvender seg til oss i Brage. Oppfølgingen foregår på tvers av banken og oss.

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Overskuddet som genereres i Brage er med på å bidra til at Haugesund Sparebank kan støtte gode formål lokalt. Dette skiller dem fra forretningsbanker og utenlandseide banker.

– Det er så viktig å bidra til et bedre lokalsamfunn, og det gjør samarbeidet med banken ekstra meningsfylt, fremhever Trond-Are.

Føler seg ivaretatt

Når Bjarte Lauareid ikke er på jobb, så står naturen og turer med bobilen høyt på lista. Også på privaten er Bjarte kunde i Brage Finans. Bobilen er en av de tingene som Brage Finans har bistått med finansieringen til.

– Vi føler oss godt ivaretatt av Brage Finans og Trond-Are. Jeg har ingen planer om å jakte på andre løsninger, og la meg lokke av diverse tilbud. På sikt lønner det seg alltid å forholde seg til de man har en langvarig, trygg og gjensidig relasjon til. Det får vi her, avslutter han.

image

Partnerskap for fremgang

Boasson AS har vært kunde hos oss i Brage Finans siden 2010. Nylig finansierte vi elektriske gravemaskiner for bedriften.

Les mer her