Hopp til hovedinnhold

Et feriehus på hjul

Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

- Med en bobil kan du forflytte deg når og hvor det passer deg, og du har alt du trenger – mat i kjøleskapet, toalett, dusj og soveplass. Det er nesten som et feriehus som du kjører og tar med deg, sier Petter Solholm (55).

Han bor i Fana og jobber som salgssjef hos Sælen Auto. For fire år siden kjøpte han sin første bobil, og har tidligere erfaring med campingvogn.

Får øyeblikkelig feriefølelse

Solholm bruker bobilen mest i sommersesongen, men begynner som oftest å ta den i bruk på våren – og reiser gjerne på små helgeturer i nærområdet før sommerferien starter for fullt.

- I det øyeblikket jeg setter meg bak rattet, er jeg på ferie – og den følelsen er veldig deilig. Med bobil har du en enorm frihet og kan ta ting på sparket. Du trenger ikke å planlegge noe spesielt, veien blir til mens du kjører, sier Solholm.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå blir det stadig flere norskregistrerte bobiler på norske sommerveier. Ved årsskiftet var det registrert over 48.000 bobiler i Norge, nokså nøyaktig en dobling sammenlignet med for ti år siden.

- Jeg opplever at flere unge har fått opp øynene for bobil- og campinglivet, så det er absolutt ikke slik at bobil bare er for pensjonister. Det fins utrolig mange muligheter for barnefamilier, og da mine barn var små reiste vi ofte med campingvogn til Sverige – noen som var det beste ungene visste.

Sosialt og rimelig

Med en bobil eller campingvogn har du flere muligheter – reise utenlands, innenlands, besøke campingplasser eller parkere på rasteplasser.

- Jeg er veldig musikkinteressert og reiser på flere festivaler om sommeren. Allerede i mai reiser jeg og en kompis til Balestrand på Balejazz. Og senere i år er planen å ta turen på Kongsberg Jazzfestival for fjerde år på rad.

Solholm har en Sunlight T 59 som er en liten, men romslig bobil med stort bad med dusj, kjøkken med mye skapplass og god salong. Sengen i bilen er en senkeseng som han drar ned når han skal sove.

Ved å feriere med bobil kan du også spare mye penger, sammenlignet med om du skulle reist på en annen måte.
- På festival er det veldig greit med bobil. På Kongsberg Jazzfestival blir en skole bygd om til campingplass, og da er det fem minutter å gå til sentrum – så du kommer virkelig tett på.

Et reisende hjemmekontor

Han hadde tenkt på det lenge, men da koronaviruset kom til Norge så Ole Johnny Steinsvik på det som en gyllen mulighet til å endelig teste ut bobillivet. Det siste halvannet året har han i perioder kombinert jobb og fritid, reist rundt i Norge og jobbet fra bobilen.

Les også:

- På festivaler betaler jeg rundt 150 kroner per natt, så det er mye rimeligere enn om jeg skulle sovet på hotell. Maten lager jeg også gjerne selv eller så samles vi en gjeng for å grille, noe som selvfølgelig er mye billigere enn å dra på restaurant eller å kjøpe mat på festivalen.

En annen ting er at bobillivet er utrolig sosialt og jeg treffer ofte de samme folkene hvert år – noe jeg verdsetter like høyt som selve konsertene, sier Solholm.

Alltid vemodig å dra hjem

Med bobil er det ingen innsjekk eller begrenset bagasjeplass. Solholm gleder seg allerede til årets første tur med bobilen, og har planene klare.

- Det blir noen musikkfestivaler, en tur til Stockholm for å besøke noen venner også skal jeg innom Oslo og besøke familie. Og det er annen positiv ting – besøker du folk, så trenger de ikke å ha et gjesterom eller gjøre klart et gjesterom, for jeg har egen soveplass med alt jeg trenger i bobilen, sier Solholm.

I fjor reiste han over fem tusen kilometer, og han ser ikke bort fra at det blir noe tilsvarende i år.

- Bobillivet er utrolig fleksibelt og ikke minst – sosialt. Du kommer i snakk med utrolig hyggelige folk, og slik hadde det kanskje ikke vært om du hadde bodd på et hotell. I tillegg er det en unik måte å reise på og oppleve Norge. Det er alltid vemodig å kjøre hjemover fra ferie, så jeg kan virkelig anbefale bobillivet, avslutter Solholm.

Lån til bobil og campingvogn

Drømmer du også om bobil eller campingvogn? Brage Finans tilbyr finansiering med pant i bobilen.

Søk bobillån!