Lønner seg med leasing for HB Transport og Gjenvinning

Leasingproduktet til Brage Finans gjør det enklere for meg å drive firmaet HB Transport og Gjenvinning AS, sier daglig leder Geir Hage.

Det er full aktivitet inne på HB Transport og Gjenvinning AS sitt område i Kåsvegen i Oppdal. Containere flyttes og en gravemaskin durer i vei mens den fyller opp en haug med plastsøppel. Innimellom kjører en lastebil inn på industriplassen med nytt avfall som må tas hånd om.

Herfra driver HB Transport og Gjenvinning med mottak og transport av alle typer avfall, inkludert septikk, slam og næringsavfall.

– Fra innkjøring til behandling i sluttmottak og sortering: Alt som hentes inn til oss blir til noe nytt – enten til energi eller nye produkt, forteller daglig leder Geir Hage.

– Vil drive kostnadseffektivt

Som eneste private aktør innen avfallshåndtering og transport i området, har firmaet hans klart å vokse fra to mann i 2007 til ti ansatte i dag.

Kjerneområdet til bedriften er i Oppdal, men transportfirmaet opererer også i Rennebu, Folldal og via prosjekt i Lesja og Sundal.

– Firmaet går godt, men i likhet med alle andre næringsaktører så vil vi drive virksomheten vår mest mulig kostnadseffektivt. Dermed er vi helt avhengige av samarbeidspartnere for å få bedriften til å fungere. Som Brage Finans for eksempel, sier Hage.

Geir Hage, HB Transport og Gjenvinning AS

- Vi er helt avhengige av gode samarbeidspartnere for å få bedriften til å fungere.

Tilbyr finansieringsløsninger

Brage Finans er blant Norges største finaniseringsselskaper og hovedproduktene er leasing og lånefinansiering av driftsmidler til bedriftsmarkedet, samt lånefinansiering til privatpersoner. I Midt-Norge betjenes kundene fra regionkontoret i Trondheim i tillegg til et lokalkontor i Oppdal.

– Vi i Brage Finans ser på oss selv som det lokale finansieringsselskapet, og vi føler at små og mellomstore bedrifter er det som passer oss aller best. HB Transport og Gjenvinning er en kunde som passer oss godt, sier Taksgaard.

Leasing ble løsningen

Geir Hage forteller at Brage Finans og Tor ble foretrukket som partner da han skulle investere i ny krokbil for en tid tilbake.

– Jeg hadde tilbud på lånefinansiering fra en annen aktør, og fikk tilbud fra Brage Finans i tillegg. Det var ikke stor forskjell på tilbudene, men for meg var valget enkelt: Tor og Brage Finans har jeg nå en god relasjon og jevnlig kontakt med – og det er viktig for meg. Jeg er avhengig av en samarbeidspartner som forstår virksomheten min, og det gjør Tor Taksgaard absolutt. Han kan stikke innom for en kopp kaffe uansett om vi har en ny investering på gang eller ei, sier han.

Geir Hage forklarer videre at han setter stor pris på den interessen Brage Finans og Taksgaard viser for virksomheten hans. Derfor har selskapet benyttet Brage Finans også på de siste investeringene.

Lurer du på leasing til din bedrift? Sjekk ut leasingkalkulatoren. 

– Selv gjør jeg akkurat det samme som Tor oppimot mine egne kunder, og passer på å stikke innom når jeg føler jeg har mulighet. Ofte fører et besøk til en kunde til et mersalg også, selv om det i utgangspunktet ikke var derfor jeg tok turen. Det er derfor det er så viktig å være til stede, sånn som Tor er til oss.

Gjennom å lease utstyr i stedet for å kjøpe, har HB Transport og Gjenvinning AS god kontroll over utgiftene til firmaet hver måned. Og skulle det bli et havari, er service inkludert i avtalen. 

– Vi har stadig behov for finansielle løsninger på utstyret vårt, og bytter utstyr hvert sjuende år – hovedsaklig via leasing. Det gjør at vi har en driftsikker maskinpark og er oppdatert på EU-krav i forbindelse med reduksjon av utslipp, sier Geir Hage.

– Kan ringe når som helst

Hage forteller at han gjerne tar en telefon til Tor i Brage Finans for å rådføre seg om hva som kan være en forsvarlig investering eller ikke.

– Jeg kan ringe når som helst for å få råd og tips, og Tor holder seg alltid oppdatert på det som foregår hos oss.

– En fin relasjon

For Geir Hage er det viktig å ha en god relasjon til samarbeidspartnere og jevnlig kontakt.

– Jeg kjente ikke Tor før han tok kontakt for ett år siden, men jeg er veldig glad i folk og nå har vi fått en fin relasjon som jeg er lojal mot, sier Hage, før han legger til:

– Men det at Brage Finans i tillegg har konkurransedyktige priser betyr selvsagt også en del!

Det meste av utstyrsparken til HB Transport og Gjenvinning AS er finansiert via leasingavtaler.

– De leasingavtalene vi har er med på å bevare likviditeten og binder ikke kapital. Det er veldig gunstig for oss i stedet for å låne. Leasing av utstyr er helt perfekt, sier Geir Hage.

Visste du at?
  • Restavfall går til forbrenning på Heimdal og produksjon av varme som selges videre.
  • Treverk går til energigjenvinning.
  • Plast, metall og kabel går til gjenvinning og blir til nye produkt.
  • Papp transporteres til Ranheim og går til produksjon av nytt papir.
  • Glass sendes til Fredrikstad hvor det knuses og brukes blant annet til isolasjon.
SAMMEN: Det er Ramona Hage som er kontorleder i HB Transport og Gjenvinning AS. Ifølge ektemannen Geir har hun kontroll på det meste i bedriften.

Krevende å holde seg oppdatert

Geir Hage eier i dag HB Transport og Gjenvinning AS 100 prosent, og er derfor ekstra opptatt av at bedriften går godt og stadig utvikler seg i riktig retning.

– Det er mye vi må holde orden på. Konsesjoner, løyver, godkjenninger, kurs – alt dette er kompetanse som koster mye og krever stadig oppfølging.

Nedskrivinger og salg

Hage forteller at det var et langt steg å ta da han fikk tak i den første nye anleggsbilen i firmaet, men at det gjorde det enklere videre fordi han var kommet i gang:

– Hver gang en bil har vært i drift hos oss i fire år, så setter vi en ny bil i bestilling – og da er gammel bil nedskrevet i null. Vi kan bruke salget av den gamle bilen til å spytte inn i nytt utstyr. Alt dette fører til minimal driftsstans for oss og vi vet at vi alltid har optimale kjøretøy i utstyrsparken vår.

– Herlig kunde

Tor Taksgaard i Brage Finans nikker og enig med Hage.

– Nye objekter faller mye i verdi i starten, men med en leasingavtale følger kan man avskrive investeringene raskere og dermed kan man avskrive og betale investeringene i takt med verdifallet. Det er også viktig med gode avtaler med tanke på indeksreguleringer, sier Taksgaard.

Han er imponert over HB Transport og Gjenvinning og de grepene Geir Hage gjør for å være i forkant.

– Det er herlig med en kunde som alltid ser muligheter, slik som Geir gjør.

image

Trenger din bedrift hjelp til finansiering og leasing?

Brage Finans avd. Midt-Norge hjelper deg gjerne.

Ta en prat med Tor!