Hva er forbrukslån – og hvorfor tilbyr vi det?

Noen ganger trenger man å låne uten sikkerhet, og i slike situasjoner er forbrukslån gode å ha. Tilbudet om forbrukslån skaper på den ene siden trygghet i tilfelle uforutsette situasjoner, samtidig som det besvarer eventuelle behov for smålån.

 

Hva er egentlig forbrukslån?

Et forbrukslån er kort og godt et nedbetalingslån uten sikkerhet – det vil si at du som låntaker ikke behøver å stille eiendeler, som bil eller bolig, som sikkerhet for å få innvilget lånet. Lån uten sikkerhet innebærer høy risiko for banken. Dette gjenspeiles i renten, som er høyrere for forbrukslån enn for andre lån.

 

Når er det OK å ta opp forbrukslån?

Forbrukslån kan i utgangspunktet brukes på hva som helst, men som finansieringsbank anbefaler vi ikke usikrede lån med høye renter for å finansiere ferieturen – og det er det heller ikke mange som gjør.

De fleste som tar opp forbrukslån, gjør det for å dekke plutselige uforutsette utgifter – for eksempel hvis bilen må på verksted, eller oppussingen kostet mer enn først antatt. Siden slike utgifter ikke lar vente på seg, kan et forbrukslån være en god og fornuftig løsning.

Smålån som ikke krever sikkerhet

Ønsker du deg elsykkel? En bil av eldre årgang? Eller kanskje bare oppgradering av kjøkken eller bad? Hvis man ikke har oppsparte midler, kan forbrukslån være en god finansieringskilde. La oss bruke elsykkelen som eksempel.

I dag får du de billigste elsyklene for omtrent 6000 kr, mens de dyreste ligger på opptil 100.000 kr. Med tanke på hvor mye tid og penger du kan spare på å bytte bilen med elsykkel – blant annet på drivstoff, bompenger og andre avgifter – kan det faktisk lønne seg å ta opp forbrukslån for å finansiere kjøp av elsykkel.

 

Hvor mye kan jeg låne, og hvor lang tid tar det?

Vi tilbyr konkurransedyktige forbrukslån fra 25.000 til 250.000 kr, med en nedbetalingstid på opptil 5 år. Er du mellom 25 år og 70 år kan du søke om et forbrukslån. Det vil ikke ta lang tid fra du søker lånet til søknaden behandles. De fleste søkerne blir automatisk vurdert ut i fra ligningstall og kredittscore, og du vil få lånet utbetalt til kontoen din så snart søknaden er innvilget og lønnsdokumentasjon er innsendt.

Sjekk hva forbrukslånet koster med vår lånekalkulator!